Ergonómia v kuchyni

Ergonómia v kuchyni

Ergonomické rozloženie kuchynskej linky je niečo, na čo by ste mali pri navrhovaní vašej novej modernej alebo rustikálnej kuchyne určite prihliadať. Sú vaše horné skrinky príliš vysoké? Musíte sa nakláňať k príliš nízkemu pultu? Ak ste vy, alebo niekto z členov vašej rodiny nižší, alebo vyšší ako priemer, štandardná kuchyňa nebude pre vás ideálna.

Kuchynská linka na mieru ponúka možnosť zmeny dizajnu a starostlivým plánovaním môžete ľahko vytvoriť kuchyňu s rozmermi prispôsobeným vašim potrebám. Poraďte sa so skúseným interiérovým dizajnérom a spolu s ním môžete vytvoriť kuchyňu vašich snov.

Kde čo a prečo umiestniť

Zdravý rozum hovorí, že by sme mali uložiť všetky položky čo najbližšie k miestu, kde sa budú používať. Len zriedka sa prihliada na hmotnosť. Ťažké predmety by sa mali ukladať tesne nad alebo pod najťažšie, ale nikdy nie vyššie ako úroveň očí, alebo pod kolená. Ľahké položky, ako napríklad cereálne boxy, môžu byť uložené v najmenej prístupných skrinkách. Využitie vyťahovacích políc v rôznych variantoch zlepší prístup k položkám umiestnených na zadnej strane skriniek. Regály na korenie a organizéry pod drezom sú praktickým pomocníkom.

Najprv funkčnosť potom dizajn

Veľké kuchynské ostrovčeky sú veľmi obľúbené. Kuchynská linka na mieru umožní urobiť úpravy presne podľa vašej predstavy. Všetky komponenty kuchyne by však mali byť navrhnuté predovšetkým s ohľadom na funkčnosť.

Chladničky s mraziacim boxom by mali umožniť rýchli prístup k tomu, čo používate najviac: jedlo v chladničke. Mikrovlnná rúra by mala byť v ideálnom prípade inštalovaná v kuchynskej skrinke. Mala by byť umiestnená v takej výške, aby ju bolo možné jednoducho obsluhovať. Priestor na prípravu jedla by mal byť v správnej výške, aby ste sa zbytočne nemuseli zohýbať a namáhať. Mierne vyššia umývačka riadu umožňuje nakladanie a vykladanie oveľa pohodlnejšie, najmä pre vysokých ľudí.

Štýlová kuchyňa Montecarlo

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho:

Facebook
INSTAGRAM